Een introductie tot de
Dharma Realm Buddhist Association

De Dharma Realm Buddhist Association (DRBA) is in 1959 opgericht door de Eerwaarde Meester Hsuan Hua in de Verenigde Staten. Het neemt het Dharmarijk als zijn substantie en het propageren van de ware leerstellingen van de Boeddha over de gehele wereld als zijn doel.  De organisatie is toegewijd aan het vertalen van de Boeddhistische Canon, het propageren van de Orthodoxe Dharma en het bevorderen van ethisch onderwijs voor het voordeel en welzijn van alle wezens.

De leden van de organisatie streven ernaar om de Zes Richtlijnen op te volgen die door de Eerwaarde Meester zijn vastgelegd. Deze zijn: niet vechten, niet begeren, niet zoeken, niet egoïstisch zijn, geen persoonlijk gewin nastreven en geen leugen vertellen. Daarnaast beoefenen ze het volgende:

Ook al bevriezen we, we zijn onwrikbaar.
Ook al verhongeren we, we bedelen niet.
Ook al sterven we van armoede, we vragen nergens om.
Overeenstemmend met omstandigheden, we veranderen niet.
Onveranderlijk, we stemmen overeen met de omstandigheden.
We hechten krachtig aan onze drie grote principes.
We geven onze levens op om het werk van de Boeddha uit te voeren.
We nemen onze verantwoordelijkheid om onze eigen lotsbestemmingen te bepalen.
We corrigeren onze levens om de Sangha’s rol te vervullen.
In specifieke zaken, begrijpen we de principes. 
De principes begrijpend, passen we ze toe in specifieke zaken. 
We zetten de enkele polsslag van de Patriarchs bewustzijn-overdracht voort.

Door de jaren heen heeft de organisatie verschillende internationale spirituele gemeenschappen opgericht. Zoals Gouden Berg Klooster, de Stad van Tienduizend Boeddha’s (City of Ten Thousand Buddhas, CTTB) en de Stad van het Dharmarijk. Sanghaleden in deze plaatsen zijn verplicht om de regels van de Boeddha te handhaven van het eten van één maaltijd per dag voor de middag en om altijd hun voorschriftensjerp te dragen. Ze observeren de voorschriften, reciteren de naam van de Boeddha, bestuderen de Dharma en beoefenen meditatie; ze leven in harmonie en wijden hun hele leven aan het Boeddhisme. De organisatie heeft het Internationale Vertaalinstituut, het Sangha- en Lekenopleidingsprogramma, Dharmarijk Boeddhistische Universiteit (Dharma Realm Buddhist University, DRBU), basis- en middelbare scholen en andere programma’s om onderwijs en de vertaling van de Boeddhistische Canon te bevorderen opgericht.

De vestigingen van de organisatie zijn toegankelijk voor iedereen van alle geloven en nationaliteiten. Eenieder die zichzelf wenst te wijden aan vriendelijkheid, deugd en waarheid en die zijn of haar eigen bewustzijn en aangeboren natuur wil begrijpen, is welkom om te komen studeren en cultiveren in deze gemeenschappen.

 

Dharma Realm Buddhist Association

Bringing Dharma West: Chan Master Hsuan Hua Part 1

Bringing Dharma West: Chan Master Hsuan Hua Part 2