Vrijheid over geboorte en sterven is vrijheid om te komen en gaan

 

Diegene die Chan onderzoeken kunnen meesters over hun eigen geboorte en sterven worden. Zij kunnen vrijelijk komen en gaan zonder enige belemmeringen. Zoals wordt gezegd,

 

Mijn lotsbestemming wordt door mij bepaald, niet door de Hemel.

 

Zelfs Oude Man Yama zal niet langer ons kunnen beheersen! Waarom niet? We zullen de Drie Rijken overstegen hebben. Wat houdt de vrijheid om te komen en gaan in? Het verwijst naar de vrijheid om geboren te worden en om te sterven. Als we willen leven, kunnen we leven. Als we willen sterven, kunnen we sterven. De keuze zal bij ons liggen, zoals we wensen. Echter let alstublieft wel op, dit soort van sterven betekent niet het plegen van zelfmoord. Deze vrijheid staat ons toe om ons fysieke lichaam te zien zoals we onze woning zien. Als we naar buiten willen gaan om te reizen, zullen we vrij zijn om overal heen te gaan. Als we wensen, kunnen we ’n honderdmiljoen transformatielichamen hebben om levende wezens te onderwijzen door de gehele lege ruimte en het Dharmarijk. Als we niet wensen te reizen, kunnen we in het huis blijven en niemand zal ons storen.

 

We moeten weten dat alles in lege ruimte en in het Dharmarijk omsloten is in het Dharmalichaam. Niets kan buiten het Dharmalichaam zijn. Jullie allemaal hebben veel moeite gedaan om deze Chansessie bij te wonen, en om dag en nacht non-stop te werken. Jullie doen dit omdat jullie hopen om vrijheid en controle over geboorte en sterven te verkrijgen. Jullie willen jullie eigen leven beheersen en om jullie eigen meesters te zijn. Als je in staat bent om dat te doen is dat werkelijk de staat van vrijheid over geboorte en sterven. Bij het onderzoeken van Chan moet je de staat bereiken dat je niet bewust bent van de hemel boven, aarde vanonder en mensen er tussen in. Je moet één worden met lege ruimte. Dan is er enige hoop op ontwaking. Op dit moment bied, lopen en zitten, zitten en lopen de sleutel die onze wijsheid zal openen.